τονμπόρις-τζόνσον-προτείνουν-για-πρ-1049735
ΚΟΣΜΟΣ | 28.07.2022 | 09:54

Τον…Μπόρις Τζόνσον προτείνουν για Πρωθυπουργό οι Ουκρανοί

Για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας προτείνουν τον Μπόρις Τζόνσον στον Ζελένσκι 2.500 Ουκρανοί, οιοποίοι έχουν υπογράψει σχετική αίτηση σε ιστοσελίδα.

Μάλιστα, στην πόλη Χουστ, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν μια μεγάλης κλίμακας μετονομασία δρόμων στο πλαίσιο της αποκομμουνιστικοποίησης, και ένας από τους δρόμους πήρε το όνομα του Τζόνσον.

Είναι τόση η συμπάθεια που έχει λάβει ο Μπόρις Τζόνσον όπου οι το πρόσωπό του βρίσκεται σε πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες, ακόμη και τούρτες στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο.

Η λατρεία είναι τέτοια που ορισμένοι Ουκρανοί αποκαλούν στοργικά «Johnsoniuk».

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph έγραψε ότι ο Τζόνσον αισθάνεται ότι είναι ο μεγαλύτερος προστάτης του Ζελένσκι και θέλει να έρθει στο Κίεβο για άλλη μια φορά πριν παραιτηθεί.

«Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης ότι είναι ο μεγαλύτερος προστάτης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δεν μπορεί να φύγει έτσι απλά και να μην βεβαιωθεί ότι ο κόσμος τον στηρίζει. Ελπίζει να τον ξαναδεί πριν εγκαταλείψει το αξίωμά του», δήλωσε ο συνομιλητής του δημοσιεύματος.

Ο Τζόνσον θα αποχωρήσει από το αξίωμα στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Λιζ Τρας προηγείται στην κούρσα για την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ελίζαμπεθ Τρας προηγείται του αντιπάλου της, του πρώην επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, με ποσοστό 24% στην κούρσα για την πρωθυπουργία της χώρας.