το-πρώτο-δημόσιο-νεκροταφείο-ζώων-θα-α-623454
ΚΟΣΜΟΣ | 20.09.2023 | 23:52

Το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο ζώων θα ανοίξει στη Μάλαγα

Την τελευταία κατοικία των αγαπημένων κατοικίδιων των πολιτών της φροντίζει η Μάλαγα στην Ισπανία όπου θα λειτουργήσει το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο και κρεματόριο ζώων.

H «πρωτοποριακή εγκατάσταση», όπως τη χαρακτηρίζει το δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται να λειτουργήσει στο δημοτικό νεκροταφείο Σαν Γκαμπριέλ προς το τέλος του έτους και θα κοστίσει λίγο περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Η εγκατάσταση έχει κατασκευαστεί με κριτήρια βιωσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης και θα περιλαμβάνει ένα κτίριο εξυπηρέτησης (με χώρο υποδοχής, διοικητικό γραφείο, γραφείο κτηνιάτρου και τουαλέτες), ένα κρεματόριο και μια αίθουσα αποχαιρετισμού.

Ο χώρος, αναφέρει ο Guardian, θα περιλαμβάνει επίσης έναν χώρο πρασίνου όπου θα μπορεί να εναποτίθεται η τέφρα, καθώς και έναν χώρο ταφής. Εκτός από την αποτέφρωση και την ταφή, το νεκροταφείο θα προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, όπως απομάκρυνση νεκρών ζώων, αποχαιρετιστήρια τελετή και διαγραφή ζώων από το μητρώο ζώων συντροφιάς.

Μια βασική αποτέφρωση για ένα ζώο βάρους έως 30 κιλών θα κοστίζει 170 ευρώ, ενώ μια θέση τεφροδόχου ή ένας τάφος στο «πάρκο μνήμης» θα κοστίζει 250 ευρώ για ένα ζώο του ίδιου βάρους και θα περιλαμβάνει 10 χρόνια διατήρησης.

Αυτή τη στιγμή τέσσερις ισπανικές πόλεις ήδη διαθέτουν ιδιωτικά κοιμητήρια ζώων συντροφιάς.