Το Ιράκ καταδίκασε τρεις Γάλλους σε θάνατο για συμμετοχή στο ΙΚ

Τρεις Γάλλοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο του Ιράκ, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι τρεις άνδρες, οι Κεβιν Γκονό, Λεονάρ Λοπέζ και Σαλίμ Μακού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έχουν 30 ημέρες στη διάθεσή τους για να ασκήσουν έφεση.

Οι καταδικασθέντες περιλαμβάνονται στους 12 Γάλλους πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν στη Συρία από δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο μεταφέρθηκαν στο Ιράκ για να δικαστούν.

Πρόκειται για τους πρώτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους με καταγωγή από τη Γαλλία, τα οποία καταδικάζονται σε θάνατο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από τη Γαλλία για τη δικαστική απόφαση στη Βαγδάτη. Τον Φεβρουάριο, όταν ρωτήθηκε για τις υποθέσεις αυτές, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να απαντήσει.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και η Human Rights Watch, έχουν ασκήσει κριτική για τις δίκες αυτές στο Ιράκ, καθώς όπως υποστηρίζουν, συχνά βασίζονται σε έμμεσες αποδείξεις ή σε μαρτυρίες που αποσπάστηκαν με βασανιστήρια.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ, ΙΡΑΚ, ΘΑΝΑΤΟ, ΤΡΕΙΣ, ΓΑΛΛΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!