Το υπουργείο Πολιτισμού ξαναγυρίζει σίριαλ στη Σπιναλόγκα

Ένα αρκετά φιλόδοξο κινηματογραφικό σχέδιο έχει στόχο να υλοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και ομάδα γνωστών και έμπειρων Ελλήνων παραγωγών, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στο Action24 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Όπως αναφέρει το anatropinews.gr,  μεγάλο χολυγουντιανό στούντιο έχει συμφωνήσει να γυρίσει 13 επεισόδια πάνω στο σενάριο του γνωστού βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ «Το Νησί» που, ως γνωστόν, υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, πριν μερικά χρόνια, στο Mega. Η συγγραφέας, μάλιστα, που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια στενές σχέσεις με τη χώρα μας και βοηθάει ποικιλοτρόπως στην διεθνή της προβολή έχει ζητήσει από το στούντιο του Χόλιγουντ τα γυρίσματα να γίνουν εξ ολοκλήρου στην Κρήτη, στους γνωστούς φυσικούς χώρους της Σπιναλόγκα και των γειτονικών περιοχών.

Η υπερπαραγωγή θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά, κυρίως, θα ανοίξει το δρόμο για ανάλογες διεθνείς παραγωγές, κάτι που αποτελεί στόχο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη. Ήδη, παραγωγοί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ αλλά και το Bollywood έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γυρίσουν ταινίες και σειρές στην Ελλάδα.

Πηγή: parapolitika.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ


Αφήστε μια απάντηση