Το En’ Oresi Festival! για 3 μέρες στο Καρπενήσι

Για τρίτη συνεχόµενη χρονιά το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου θα υποδεχτεί  το En’ Oresi Festival! Ένα φεστιβάλ που όπως µαρτυρά και ο τίτλος του, που στα αρχαία Ελληνικά σηµαίνει «στα βουνά», έχει εµπνευστεί από τη µαγική φύση του Καρπενησίου και την οµορφιά που κρύβεται στα βουνά της περιοχής.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει 3 ηµέρες  και θα συμμετέχουν  σηµαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως:  Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Χαρούλης, Νατάσσα Μποφίλιου, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Σωκράτης Μάλαµας και Μίλτος Πασχαλίδης, Σύννεφα με Παντελόνια και Ανδρέας Μανθόπουλος.

 Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Αυγούστου: Γιάννης Αγγελάκας – Γιάννης Χαρούλης – Σύννεφα με Παντελόνια

Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι ένας από τους πιο σηµαντικούς, πολύµορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, µε χειµαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή. Ένας ξεχωριστός τραγουδιστής µε “ψυχή βαθιά”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει µε τη ξεχωριστή ερµηνεία του. Ο αγαπηµένος τραγουδοποιός “χωρίς κανόνες”, καταφέρνει σε κάθε εµφάνισή του, να απογειώνει τη διάθεση του κοινού σε ένα “αιρετικό” παραλήρηµα. Ο Γιάννης Αγγελάκας µε την παρέα του, το Ντίνο Σαδίκη στο µπαγλαµά, το Χρήστο Χαρµπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το Στάθη Αραµπατζή, απλά θα σας απογειώσουν.

Φέτος το καλοκαίρι τα τραγούδια γίνονται «Μαγγανείες» του καλού, γιατρικό και µαγικά φίλτρα. Ο Γιάννης Χαρούλης φτιάχνει για µια ακόµα χρονιά ένα πρόγραµµα µε τα βασικά υλικά. Με τραγούδια που είναι ριζωµένα στο κέντρο του συναισθήµατος και της συλλογικής µνήµης. Τραγούδια που έρχονται από παντού και που σε πάνε παντού. Από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Πολλές ιστορίες µαζί που αφηγούνται µία καινούρια ιστορία.

Σάββατο 10 Αυγούστου: Νατάσσα Μποφίλιου – Θανάσης Παπακωσταντίνου – Ανδρέας Μανθόπουλος

Μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από την Αθήνα αλλά και το Λονδίνο, οι τρεις «Μάγοι» της ελληνικής δισκογραφίας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνεχίζουν το μαγικό τους ταξίδι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με μια περιορισμένη σειρά παραστάσεων που αποδεικνύουν ότι η γενιά των τριαντάρηδων μπορεί να ελπίζει και να δημιουργεί ακόμα.

Σε μια αναδρομή από την πρώτη γνωριμία τους το 2003 μέχρι τη «Δεύτερη Ακρόαση» και την «Ασπιρίνη» κι από το «Μέχρι το Τέλος» μέχρι τις πρόσφατες «Ημέρες του Φωτός», η πιο δυναμική τριάδα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού παρουσιάζει μια παράσταση γεμάτη Φως, συγκίνηση, δύναμη, εκρηκτικές διασκευές και σημαντικές στιγμές από το ρεπερτόριο που καθόρισε την πορεία της έως σήμερα.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του µε ένα πρόγραµµα κατά πολύ ανανεωµένο, βασιζόµενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από «Αγία Νοσταλγία» µέχρι και «Μαγγανείες» θα προσπαθήσουν κι αυτό το καλοκαίρι να ξορκίσουν το µούδιασµα και την κατήφεια των ηµερών. Για φυλακτό τους, τα λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου «… και τι δεν κάνατε για να µε θάψετε όµως ξεχάσατε πως ήµουν σπόρος …».

Κυριακή 11 Αυγούστου: Σωκράτης Μάλαµας – Μίλτος Πασχαλίδης

Κάθε τραγούδι του είναι µία ιστορία και ο Σωκράτης Μάλαµας θα διηγηθεί τις δικές του, παλιές και καινούργιες. Φέτος το καλοκαίρι ετοιµάζει ένα πρόγραµµα εφ’ όλης της ύλης και ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία µε αγαπηµένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά µέχρι ρόκ. Ο Σωκράτης Μάλαµας φωτίζει το ιδανικό σκηνικό για να στηθούν κάποια γλέντια ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης πλησιάζοντας επικίνδυνα τα 20 χρόνια στη δισκογραφία, βρίσκει αφορµές για απολογισµούς και θυµάται τραγούδια «αδικηµένα» από τις ζωντανές εµφανίσεις του τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραµµα γεµάτο γνωστά τραγούδια αλλά και ότι φέρει η στιγµή.

Προπώληση: 12€
Ταµείο: 15€
Εισιτήριο τριηµέρου: 30€ *Με κάθε τριήµερο εισιτήριο δωρεάν parking & camping

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση