Τι θα γίνει αν εκραγούν όλα τα πυρηνικά όπλα του κόσμου ταυτόχρονα

Τα πυρηνικά όπλα είναι ό,τι πιο καταστρεπτικό υπάρχει σήμερα στον πλανήτη και μπορούν να ισοπεδώσουν ολόκληρες πόλεις και να τερματίσουν, ενδεχομένως, τον ανθρώπινο πολιτισμό στην περίπτωση μιας πυρηνικής ανταλλαγής. Τι θα γινόταν, αν η ανθρωπότητα, για κάποιο περίεργο λόγο, αποφάσιζε να τα «ανάψει» όλα μονομιάς;

Η εκρηκτική απόδοση πυρηνικών όπλων μετράται συνήθως σε χιλιοτόνους ή σε χιλιάδες τόνους TNT. Η βόμβα που έσκασε στη Χιροσίμα υπολογίζεται σε 16 κιλοτόνους ή 16.000 τόνους TNT. Η κεφαλή W-87 που φέρει ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος Minuteman III έχει απόδοση 300 κιλοτόνους. Η πυρηνική βομβίδα ελεύθερης πτώσης B83 , που μεταφέρεται από ένα βομβαρδιστικό stealth B-2 Spirit, έχει απόδοση μέχρι 1,2 megatons ή 1,200 χιλιοτόνους.

Εκτός από τα τεράστια οπλοστάσια του Ψυχρού Πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, πυρηνικά όπλα διαθέτουν και η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Πακιστάν, η Ινδία και η Βόρεια Κορέα. Συνολικά, εκτιμάται ότι υπάρχουν 15.000 πυρηνικά όπλα παγκοσμίως.

Μεμονωμένα, καθένα από αυτά τα όπλα θα μπορούσε να προκαλέσει απίστευτες ζημιές. Ο κ. Kurzgesagt εκτιμά ότι εάν όλα τα πυρηνικά όπλα του κόσμου «έσκαγαν» ομοιόμορφα στις μεγάλες πόλεις του, θα αρκούσαν για να σκοτώσουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το βίντεο που ακολουθεί αποκαλύπτεται ποια θα είναι η κατάληξη για την γη αν πραγματοποιηθεί το εφιαλτικό αυτό σενάριο.

πηγή: onalert.gr

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΡΗΞΗ, ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, VIDEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!