θύελλα-αντιδράσεων-για-την-μαύρη-κλεο-1165518
ΚΟΣΜΟΣ | 14.04.2023 | 20:04

Θύελλα αντιδράσεων για την μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix

Πληθώρα αρνητικών σχολίων έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του τρέιλερ του Netflix για τη νέα ταινία-ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα της Αιγύπτου.

Παρά το γεγονός ότι είναι κοινώς γνωστό πως η Κλεοπάτρα ήταν ελληνικής καταγωγής, το Netflix επέλεξε μια μαύρη ηθοποιό να την υποδυθεί, κάτι το οποίο δεν άρεσε καθόλου στους συνδρομητές της πλατφόρμας.

Μάλιστα στο τρέιλερ εμφανίζονται ορισμένα πρόσωπα, χωρίς να αναφέρεται η ιδιότητά τους, που υποστηρίζουν ότι η Κλεοπάτρα «θα μπορούσε να έχει καταγωγή από την Αίγυπτο». Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που μεταφέρει τα λόγια της γιαγιάς της: «δεν με ενδιαφέρει τι σου λένε στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη».

Στα σχόλια στο YouΤube χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο -ανάμεσά τους και Αιγύπτιοι- επικρίνουν το Neftlix ότι προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία. Ορισμένοι από αυτούς υπογραμμίζουν ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα έχει μια τρομερή ιστορία που αξίζει να προβληθεί και δεν χρειάζεται η πλατφόρμα να δείχνει ανακρίβειες.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών από χρήστες που ζητούν από το Netflix να μην προβάλει το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου.