Θλιβερή επέτειος που ξεχάστηκε: Τρία χρόνια από τον θάνατο του μικρού Αϊλάν

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου από τον θάνατο του Αϊλάν Κούρντι, του τρίχρονου Σύριου του οποίου το άψυχο σώμα ξεβράστηκε στις τουρκικές ακτές.

Ο μικρός Αϊλάν δεν έγινε άλλος ένας ανώνυμος αριθμός, να προστεθεί σε εκείνους που πνίγονται στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη. Η φωτογραφία που τον δείχνει ξαπλωμένο στην άμμο σαν να κοιμάται έγινε ο καταλύτης για να ανοίξει η Γερμανία και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη τα σύνορά τους στα κύματα των προσφύγων από την Συρία.

Ο μικρός Αϊλάν, από το κουρδικό Κομπανί της βόρειας Συρίας, πνίγηκε προσπαθώντας να περάσει από την Τουρκία στη Κω, μαζί με τον πεντάχρονο αδελφό του Γκαλίπ και την 35χρονη μητέρα τους Ριχάν. Μόνος επιζών ο πατέρας, Αμπντουλά. Την ημέρα του ταξιδιού τους, ο καιρός ήταν καλός αλλά η βάρκα αναποδογύρισε επειδή ήταν υπερπλήρης ενώ δεν υπήρχαν σωσίβια. Είκοσι άτομα πνίγηκαν, ανάμεσά τους πέντε παιδιά. Η φωτογραφία του άψυχου Αλάν παραμένει από τις εμβληματικές εικόνες της προσφυγικής κρίσης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑΝΑΤΟ, ΑΙΛΑΝ, DEPT-Α, ΕΠΕΤΕΙΟΣ, ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!