Θέμα σε όλο τον κόσμο η οικολογική καταστροφή από το πετρέλαιο στο Σαρωνικό

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει γίνει πλέον η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, καθώς επί τόσες ημέρες η ρύπανση εξαπλώνεται αντί να περιορίζεται, έχει καταστρέψει τις ακτές της Σαλαμίνας και έχει φτάσει στην παραλιακή της Αττικής.

BBC, Independent, Reuters, Associated Press και δεκάδες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για την βύθιση του δεξαμενόπλοιου στα ανοιχτά της Σαλαμίνας, που είχε ως αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα να «μαυρίσουν» οι παραλίες του νησιού σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και δυο μέρες μετά η ρύπανση από το μαζούτ να φτάσει αρχικά στην Πειραϊκή και κατόπιν στην παραλιακή: Καλαμάκι, Αγιος Κοσμάς, Γλυφάδα είδαν την παραλία τους να μαυρίζει και το πετρέλαιο να καταστρέφει όλο το φυσικό περιβάλλον.

Με δραματικές εικόνες από την Σαλαμίνα και την μολυσμένη από το πετρέλαιο θάλασσα «ντύνει» το ρεπορτάζ του το BBC. Το βίντεο, που ανέβηκε τόσο στην ιστοσελίδα του δικτύου όσο και στην σελίδα του στο facebook δείχνει μεταξύ άλλων ένα πουλί παγιδευμένο στο μαζούτ να παλεύει να πετάξει και να σωθεί, ενώ φιλοξενεί και την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων του νησιού, που αναζητούν ευθύνες.

Στο ίδιο κλίμα και το βίντεο – ρεπορτάζ του αγγλικού Independent, που εστιάζει στην εκτίμηση πως χιλιάδες θαλάσσια ζώα, που ζουν τόσο μέσα στο νερό, όσο και κοντά σε αυτό, θα επηρεαστούν από την ρύπανση.

Αντίστοιχα, το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκριση από την Αθήνα περιγράφει την καταστροφή, κάνοντας λόγο για «μια πυκνή πετρελαϊκή κοιλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά μίλια».

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press τουίταρε το θέμα από τον επίσημο λογαριασμό ειδήσεων που διατηρεί, παραθέτοντας συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ


Αφήστε μια απάντηση