Θα εκτοπίσει η άκρα Αριστερά τους Φιλελεύθερους από το Ευρωκοινοβούλιο;

Δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης Euobserver εκτιμά ότι «η άκρα αριστερά αναμένεται να έχει μεγάλα κέρδη στις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου».

Εκτιμά, ακόμη, ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς (GUE/NGL), σχεδόν θα διπλασιάσει τη βουλευτική της δύναμη και θα γίνει η τρίτη ή τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, με 60 περίπου βουλευτές να την εκπροσωπούν, έναντι 35, στο σημερινό Ευρωκοινοβούλιο.

Αν βρεθεί στη τρίτη θέση, θα εκτοπίσει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, πίσω μόνο από την κεντροαριστερή ομάδα των Σοσιαλιστών και την κεντροδεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παράλληλα, επισημαίνεται στο άρθρο ότι η ομάδα GUE/NGL στηρίζει πολλές από τις ελπίδες της στους υποψηφίους της σε Ιταλία, Ελλάδα και Γαλλία. Ειδικότερα, στην Ιταλία η ομάδα δεν έχει εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη άνοδο, στην Ελλάδα προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενώ στη Γαλλία αναμένεται να αποκομίσει κέρδη από τη μειωμένη δημοτικότητα του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος.

Το άρθρο παρουσιάζει την ατζέντα της πολιτικής ομάδας κάνοντας λόγο για αντίδραση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε κοινωνικά προγράμματα και τη δημιουργία μιας «άλλης Ευρώπης» την οποία η ομάδα οραματίζεται.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!