τέξας-ο-μακελάρης-αντάλλασσε-μηνύματ-1025321
ΚΟΣΜΟΣ | 26.05.2022 | 13:36

Τέξας: Ο μακελάρης αντάλλασσε μηνύματα και με εφήβους στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το μακελειό στο Τέξας και τις δραστηριότητες του ενόπλου που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες σε σχολείο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ο μακελάρης είπε σε μία διαδικτυακή του γνωστή ότι είχε μόλις πυροβολήσει τη γιαγιά του και επρόκειτο «να πυροβολήσει σε ένα δημοτικό σχολείο», λίγο προτού προχωρήσει σε ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα 15χρονο κορίτσι στη Γερμανία -η οποία ζήτησε να κατονομαστεί μόνο με το ψευδώνυμο Cece- είπε σε μια συνέντευξή της ότι είχε γνωρίσει τον Σαλβαδόρ Ράμος περίπου δύο εβδομάδες πριν στο Yubo, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν livestream και μέσω του οποίου έφηβοι από την Καλιφόρνια μέχρι την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλεπιδράσει με τον μακελάρη.

Τα σοκαριστικά μηνύματα με 15χρονη στη Γερμανία που μαρτυρούσαν τις διαθέσεις του

Ο Ράμος έκλεισε τα 18 του έτη στις Μαΐου και το κορίτσι είπε πως της είχε κάνει βιντεοκλήση τις ημέρες κοντά στα γενέθλιά του από ένα κατάστημα όπλων, όπου της είπε ότι αγόραζε ένα τουφέκι AR-15.

Το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή το βράδυ πριν από το μακελειό, της είπε ότι είχε φτάσει ένα δέμα από μια ηλεκτρονική παραγγελία και της έστειλε μια φωτογραφία ενός μεγάλου κουτιού από χαρτόνι που αργότερα είπε ότι περιείχε πυρομαχικά.

Το πρωί της Τρίτης, οι δυο τους μίλησαν ξανά σε βιντεοκλήση λίγο πριν τις 10 το πρωί, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής τηλεφώνου του κοριτσιού. Η κοπέλα είπε ότι ο Ράμος της έδειξε το ρούχο που φορούσε, το οποίο ήταν ολόμαυρο. Είπε ότι δεν μπορούσε να της πει το μυστικό του μέχρι να φύγει ο παππούς του από το σπίτι.

Λίγο αργότερα, στις 11:06 π.μ., της έστειλε μήνυμα ότι «περιμένει» τη γιαγιά του. «Θα της κάνω κάτι», έγραψε. Τα στιγμιότυπα οθόνης δεν δείχνουν την Cece να απαντά, αλλά στις 11:21 π.μ., ο Ράμος έστειλε ένα άλλο μήνυμα: «Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι», ακολουθούμενο αμέσως από ένα άλλο: «Θα πάω τώρα να πυροβολήσω σε δημοτικό σχολείο».

«Ίσως θα μπορούσα να αλλάξω το αποτέλεσμα», είπε. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να μαντέψω ότι θα το έκανε πραγματικά αυτό», ανέφερε.