τέλος-εποχής-για-το-boeing-747-βγήκε-το-τελευτα-1104353
ΚΟΣΜΟΣ | 08.12.2022 | 08:53

Τέλος εποχής για το Boeing 747 -Βγήκε το τελευταίο αεροπλάνο από το εργοστάσιο

Παρελθόν αποτελεί πλέον το θρυλικό Boeing 747 το οποίο κυριάρχησε στους αιθέρες για 50 ολόκληρα χρόνια, καθώς την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου βγήκε το τελευταίο από το εργοστάσιο.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλο σταμάτησε, και πλέον θα αρχίζει να αντικαθίστανται από τα 777 και 787 Dreamliners που διαθέτουν δύο διαδρόμους και δύο κινητήρες.

Το τελευταίο μοντέλο πρόκειται να παραδοθεί στην εταιρεία φορτηγών και ναυλωμένων αερομεταφορέων Atlas Air Worldwide Holdings στις αρχές του 2023.

Όπως αναφέρει το CNBC το σκάφος ύψους 19 μέτρων και 76,2 μέτρων σε μήκος είναι καλυμμένο με μια πράσινη προστατευτική επίστρωση, με το πλήρωμα του τις τελευταίες ημέρες να ελέγχει τα όργανα προσγείωσης και να ελέγχει τόσο τα συστήματα διαχείρισης φορτίου, όσο και φτιάχνοντας τους εσωτερικούς χώρους.

«Είναι μια πολύ σουρεαλιστική εποχή, προφανώς», είπε χαρακτηριστικά ο Kim Smith, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής των προγραμμάτων 747 και 767s της Boeing έξω από το εργοστάσιο συναρμολόγησης. «Για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια δεν θα έχουμε 747 σε αυτήν την εγκατάσταση», πρόσθεσε στη συνέχεια, για το μοντέλο αεροπλάνου που το 1990 καλύπτεται το 28% του παγκόσμιου στόλου για επιβατικά ταξίδια.

«Ήταν ένα υπέροχο αεροπλάνο. Μας εξυπηρέτησε άψογα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, Σον Ντόιλ, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι με την American Airlines. «Υπάρχει πολλή νοσταλγία και αγάπη για αυτό, αλλά όταν κοιτάμε το μέλλον, βλέπουμε σύγχρονα αεροσκάφη με περισσότερη αποτελεσματικότητα και πιο βιώσιμες λύσεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.