Ταϊβάν: Με 300 ζευγάρια η «πρεμιέρα» της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων

Δύο άνδρες που γνωρίστηκε στο Κολλέγιο είναι το πρώτο ζυγάρι ομοφυλόφιλων που παντρεύτηκε στην Ταϊβάν μετά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στη χώρα.

Ο Σέιν Λιν και ο Μαρκ Γουάν έφτασαν στο αρμόδιο γραφείο της Ταϊπέι ντυμένοι με το ίδιο κοστούμι.

Λίγα λεπτά αργότερα έκανε την εμφάνισή του και ένα ζευγάρι γυναικών, η σεναριογράφος Λι Γινγκ Τσιέν και η σύντροφό της που κάνει καρτούν και το επαγγελματικό της όνομα είναι Cynical Chick.

Μέσα στην ημέρα εκτιμάται ότι συνολικά 300 ζευγάρια ομοφυλόφιλων θα υποβάλουν αίτηση αναγνώρισης του γάμου τους.

Η δημοτική αρχή της Ταϊπέι ετοιμάζει, μάλιστα, και ένα γαμήλιο πάρτι προς τιμήν τους.

Η Ταϊβάν είναι εδώ και λίγες ημέρες η πρώτη χώρα στην Ασία που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών μετά την υπερψήφιση από τους βουλευτές του νομοσχεδίου που επιτρέπει στα ζευγάρια ομοφυλοφίλων να «συνάπτουν αποκλειστικές, μόνιμες ενώσεις» καθώς και ένα άρθρο που τους επιτρέπει να ζητούν την εγγραφή αυτών των ενώσεων στο «μητρώο γάμων».

Η εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Κόλας Γιοτάκα εξήγησε ότι κάποιοι βουλευτές επιθυμούσαν να αντικατασταθεί στο νομοσχέδιο η λέξη «γάμος» με τη λέξη «ένωση» προκειμένου να καθησυχαστούν οι πιο συντηρητικοί.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΑΜΟΣ, ΖΕΥΓΑΡΙΑ, 300, ΤΑΙΒΑΝ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΝΟΜΟΙΜΟΠΟΙΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!