Τα 60 κλείνει το πρώτο γερμανικό σούπερ μάρκετ

Πριν από ακριβώς 60 χρόνια άνοιξε το πρώτο σούπερμαρκετ στη Γερμανία. Σήμερα το δίκτυο της χώρας είναι από τα πυκνότερα του κόσμου με 12.000 καταστήματα και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Το δίκτυο που έχουν δημιουργήσει διάφορες εταιρείες, όπως οι Edeka, Rewe, Real, Aldi και Lidl θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πυκνότερα του κόσμου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1957 άνοιξε τις πύλες του το πρώτο σουπερμάρκετ στην Κολωνία από τον έμπορο Χέρμπερτ Έκλε. Η επιφάνεια του καταστήματος ήταν 2.000 τ.μ., εμβαδόν γιγαντιαίων διαστάσεων στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Όταν στις περισσότερες γερμανικές πόλεις κυριαρχούσαν μικρά καταστήματα της γειτονιάς, ο γερμανός έμπορος έδινε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνοι τους από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων στα οποία περιλαμβάνονταν ακόμα και φρέσκα φρούτα.

Oμως, τα σουπερμάρκετ του σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα πρόκληση, που ονομάζεται διαδίκτυο. Προς το παρόν οι αλυσίδες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι εξελίξεις όμως είναι ραγδαίες. Σημείο καμπής θεωρείται το ξεκίνημα της υπηρεσίας Amazon Fresh, με την οποία η διάσημη διαδικτυακή αμερικανική εταιρία επεκτείνεται και σε προϊόντα σουπερμάρκετ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!