συρία-η-πρώτη-γνωστή-επιδρομή-των-ηπ-675367
ΚΟΣΜΟΣ | 07.10.2022 | 00:00

Συρία: Η πρώτη «γνωστή» επιδρομή των ΗΠΑ σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τα ξημερώματα επιδρομή στην περιοχή Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, κατά την οποία στόχος ήταν στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μουλούκ Σαράι της επαρχίας του Χασάκε, το οποίο ελέγχεται από την Δαμασκό.

«Οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιχείρηση χρησιμοποιώντας πολλά ελικόπτερα στο χωριό Muluk Saray στη νότια ύπαιθρο του Καμισλί και σκότωσαν ένα άτομο», ανέφερε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός στη Συρία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) συνταγματάρχης Τζόζεφ Μπουτσίνο επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι αμερικανικές δυνάμεις συμμετείχαν σε επιδρομή τα ξημερώματα που στόχευε στέλεχος του ISIL (ISIS), αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν επιδρομές στη Συρία με στόχο μέλη του ISIL, αλλά η επιχείρηση της Πέμπτης είναι η πρώτη γνωστή επιδρομή σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Το χωριό που στοχεύει η επιχείρηση βρίσκεται 17 χιλιόμετρα (10 μίλια) νότια της πόλης Καμισλί και ελέγχεται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία.