συντριβή-στρατιωτικού-ελικοπτέρου-σ-1074504
ΚΟΣΜΟΣ | 26.09.2022 | 17:04

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Πακιστάν – Δεν επέζησε το πλήρωμα

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι ένα από τα ελικόπτερα του συνετρίβη σε μια νοτιοδυτική συνοικία, σκοτώνοντας και τους έξι στρατιώτες που επέβαιναν.

Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο Khost, μια απομακρυσμένη πόλη στην επαρχία Μπαλουχιστάν αργά την Κυριακή και δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ήταν μεταξύ των νεκρών, ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συντριβή ή τον τύπο του αεροσκάφους.

Η αποκαλούμενη ομάδα ανταρτών του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλοχιστάν (ΒLA) ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή της ότι κατέρριψε το ελικόπτερο. Ανέφερε ότι το ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή για να σώσει δύο αξιωματικούς του στρατού που είχαν απαγάγει οι μαχητές της BLA.

Οι ισχυρισμοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν αμέσως από ανεξάρτητες πηγές και οι αντάρτες συχνά δημοσιεύουν «υπερβολικές» λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.

Οι παράνομες εθνοτικές ομάδες Μπαλούτσ σχεδιάζουν τακτικά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στη φτωχή επαρχία του Πακιστάν, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, έξι ανώτεροι πακιστανοί αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη λόγω κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια δραστηριότητας διάσωσης από τις πλημμύρες στην περιοχή Λασμπέλα του Μπαλουχιστάν. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αντιστράτηγος, ένας υποστράτηγος και ένας ταξίαρχος.