σύνοδος-κορυφής-κορωνοϊός-ιταλία-ισ-517678
ΚΟΣΜΟΣ | 26.03.2020 | 23:37

Σύνοδος Κορυφής- κορωνοϊός: Ιταλία & Ισπανία απέρριψαν το προσχέδιο προτάσεων

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για προτάσεις που είχαν στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που προκαλείται από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ιταλία “δεν αποδέχεται” τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο, γιατί είναι πολύ άτολμες”, αναφέρεται σε δήλωση του Κόντε, που εξέδωσε το γραφείο του, ενώ η τηλεδιάσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη.

“Πρέπει να αντιδράσουμε με καινοτόμα χρηματοδοτικά μέσα”, αναφέρεται στη δήλωση. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός ανέφερε πως δίνει χρονικό περιθώριο 10 ημερών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να προσέλθει με κατάλληλες λύσεις, αλλά δεν ανέφερε τι θα κάνει, εάν αυτό δεν συμβεί. Σύμφωνα με το Reuters, το γραφείο του Κόντε υποστηρίζει πως και ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ συμφωνεί με το τελεσίγραφο των 10 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες της Ιταλίας και της Ισπανίας είχαν ζητήσει τη δημιουργία “ομολόγων Corona” από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού. Τη σχετική επιστολή των εννέα ηγετών κρατών-μελών της ΕΕ, προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ υπέγραφε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.