συνάντηση-ερντογάν-σινάν-ογάν-στην-1178057
ΚΟΣΜΟΣ | 19.05.2023 | 21:11

Συνάντηση Ερντογάν – Σινάν Ογάν στην Κωνσταντινούπολη με φόντο τις επαναληπτικές τουρκικές εκλογές

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Σινάν Ογάν στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να συζητήσουν για τις επαναληπτικές τουρκικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγο καιρό, αφού δεν αναδείχθηκε πρόεδρος στην πρώτη αναμέτρηση.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η συνάντηση διήρκησε μια ώρα, ενώ οι δύο πολιτικοί δεν έκαναν δηλώσεις.

Μάλιστα, ο Τούρκος εθνικιστής Σινάν Ογάν που ήρθε τρίτος στο πρώτο γύρο και δεν συμμετέχει στο δεύτερο, συναντήθηκε νωρίτερα με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Η συζήτηση έγινε σε ήρεμο και φιλικό κλίμα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται, πως με βάση το Politico, η διαφορά μεταξύ Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου μπορεί να μοιάζει αγεφύρωτη, ωστόσο θα κριθεί ως ένα βαθμό από το ποιον θα στηρίξει ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογκάν, που έλαβε 5,20%. Ο εθνικιστής και πρώην βουλευτής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιον προτιμά και μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να μαντέψει. Από τη μία, έχει επικρίνει σφοδρά τον Ερντογάν για τις αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική του, από την άλλη όμως διαφωνεί με τους Κούρδους, από τους οποίους έχει ζητηθεί να στηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι δεν θα μείνει ουδέτερος στο δεύτερο γύρο, όμως ορισμένοι θεωρούν πως ο Ερντογάν μπορεί να υποστηρίζει στη στήριξη του, με δύο τρόπους. Είτε, ο Σινάν Ογκάν θα πείσει τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν το ΑΚΡ, είτε θα στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου, δημιουργώντας τριγμούς στη συμμαχία του, λόγω των θέσων του