συμβούλιο-ασφαλείας-τουρκίας-ανακοί-1075500
ΚΟΣΜΟΣ | 28.09.2022 | 21:19

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Ανακοίνωση «απειλή» προς την Ελλάδα

Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη δήλωση που έγινε μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 4 ώρες, συζητήθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας», όπως αναφέρει η Hurriyet

Μετά τη συνάντηση δημοσιεύτηκε δήλωση που  αναφέρει: «Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά καλούνται στην κοινή λογική».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τουρκικά ΜΜΕ, στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε γίνεται λόγο για «αυξημένες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας», για τις οποίες η Άγκυρα διαμηνύει πως θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματά της!

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός, Atilla Gülan, και ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος, Ercüment Tatlıoğlu, την ώρα μάλιστα η Αγκυρα αποφάσισε να βγάλει το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρει:

«Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά.

Να έρθουν στα λογικά τους οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Επιπλέον, η Αγκυρα βάζει στο στόχαστρο και την Κύπρο, καλώντας «τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων της Κύπρου, καθώς είναι μία απόφαση αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», ενώ ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους.

28 Eylül 2022 MGK Bildirisi Tam Metin: pic.twitter.com/wwYSKbgcOc

— 🇹🇷Siɴᴀɴ🇵🇰Yıʟᴅıᴢ🇦🇿#Hedef2023🇶🇦 (@snnyldzTR) September 28, 2022

Η Τουρκία βγάζει το Yunus στην καρδιά του Αιγαίου!

Εν τω μεταξύ, σε παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό σκάφος Yunus προχώρησε η Τουρκία, θέλοντας να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Mega η Τουρκία θα βγάλει από (29/9) το Yunus στην καρδιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Λέσβου. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα παραμείνει στο Αιγαίο έως τις 5 Οκτωβρίου.

Με νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία, σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων που ταράζουν περαιτέρω τα νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Δείτε ακόμη:

Ελληνοτουρκικά: Βγαίνει στο Αιγαίο ο Στόλος – Το σενάριο διπλής κρίσης