Συμφωνία Γκάμπριελ – Τσαβούσογλου για βελτίωση διμερών σχέσεων

  • Απο stergios
  • 6 Ιανουαρίου 2018 - 14:46
  • Comments Off

Την επιδίωξή τους να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του Γκάμπριελ, το Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας, να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώσουν τις σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα, οι οποίες έχουν υποστεί πλήγμα εξαιτίας διαφόρων διαφωνιών.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Γερμανό ομόλογό του ότι «οι δυσκολίες και οι διαφωνίες με τη Γερμανία θα πρέπει να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία».

Ο Τσαβούσογλου άφησε χθες να εννοηθεί ότι θέλει να χτίσει γέφυρες με τη Γερμανία, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας και σημαντικό σύμμαχο της χώρας του στο ΝΑΤΟ, μετά τις διαφωνίες που είχαν οι δύο χώρες, όπως η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καταστολής εις βάρος φερόμενων υποστηρικτών του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 και η σύλληψη του Γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΖΙΓΚΜΑΡ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ, ΝΑΤΟ, ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!