Στέλεχος SPD: Βαθιά δυσπιστία έναντι Μέρκελ-Κεντροδεξιάς

«Σε μας, στο κόμμα και σε μένα προσωπικά υπάρχει βαθιά δυσπιστία απέναντι στην κ. Μέρκελ και την ομάδα της. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό έναν ενδεχόμενο μεγάλο συνασπισμό.

Ζητώ από τους Χριστιανοδημοκράτες, ιδίως από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) να σταματήσουν επιτέλους να μας προκαλούν συνεχώς», είπε σε συνέντευξή του ο Νόρμπερτ Ρέμερ, επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) στη B. Ρηνανία-Βεστφαλία, σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την νεολαία του κόμματος και την αριστερή πτέρυγά του, ιδίως στη βάση του κόμματος στην Β. Ρηνανία – Βεστφαλία, υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για την έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Επιφυλακτικός ο Μάρτιν Σουλτς για τα αποτέλεσμα της Κυριακής

Ο ίδιος ο πρόεδρος του SPD έκανε λόγο για «ενθαρρυντική συζήτηση μετά από την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους του κόμματος στο Ντόρτμουντ», πόλη του εν λόγω κρατιδίου.

Τόνισε όμως ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο έκτακτο συνέδριο της Βόννης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου είναι δύσκολο να το εικάσει κανείς.

Έκκληση Γκάμπριελ υπέρ διαπραγματεύσεων

Ο απερχόμενος αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Εξωτερικών, καθώς και τέως πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τη σειρά του, έκανε έκκληση στη βάση του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες της για το να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Γερμανία.

«Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι την επόμενη Κυριακή δεν θα έχει στραμμένο το βλέμμα της μόνο η Ευρώπη προς το συνέδριο του SPD, αλλά και πολλοί άλλοι. Ολόκληρος ο κόσμος θα έχει στραμμένο προς το βλέμμα του στη Βόννη την επόμενη Κυριακή», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

ΚΟΣΜΟΣ, SPD, ΜΕΡΚΕΛ, ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!