Στα ύψη η αισιοδοξία για την γερμανική οικονομία ενόψει 2018

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας ατενίζουν με μεγάλη αισιοδοξία το 2018. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των επιχειρηματικών συνδέσμων που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας δημοσκόπησης του προσκείμενου στους γερμανούς εργοδότες Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας IW αναμένουν αύξηση της παραγωγής τους τη νέα χρονιά. Η ανοδική τάση επεκτείνεται σε μεγαλύτερο εύρος επιχειρηματικών κλάδων και εμφανίζεται πιο ανθεκτική λόγω των βελτιωμένων συγκριτικά με πέρυσι προοπτικών στα πεδία των επενδύσεων και της απασχόλησης.

Ακόμη και οι οικονομολόγοι δεν κρύβουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη τους εντυπωσιάζει. Ο επικεφαλής του IW Μίχαελ Χούτερ επισήμανε στην DW ότι «ως οικονομολόγος τρίβω λιγάκι τα μάτια μου από έκπληξη. Άσχετα αν τοποθετήσει κανείς την αρχή της ανάκαμψης το 2011, μετά τη βαριά κρίση, ή το 2013, μετά από μια μικρή φάση εξασθένησης, πρόκειται σε κάθε περίπτωση για μια μακρά ανάκαμψη, μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ανοδικές πορείες που παρατηρούμε στη γερμανική αλλά και στην ευρωπαϊκή οικονομία».

Σύμφωνα με τον Μίχαελ Χούτερ, 26 από τους 48 επιχειρηματικούς συνδέσμους που ρωτήθηκαν από το ινστιτούτο του κάνουν λόγο για βελτιωμένη οικονομική συγκυρία σε σχέση με πέρυσι. 20 σύνδεσμοι αξιολογούν την κατάσταση ακριβώς όπως και έναν χρόνο πριν. Μόλις δύο σύνδεσμοι κάνουν λόγο για επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης: η βιομηχανία τροφίμων εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού και του αυξανόμενου κόστους και οι συνεταιριστικές τράπεζες της Γερμανίας λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 2018, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]