Σουηδία: Αποσύρεται εικόνα με «γκέι» τον Αδάμ και την Εύα ως προκλητική για τους τράνσεξουαλ

Την απόσυρση εικόνας από εκκλησία του Μάλμε στη Σουηδία στην οποία είχαν ζωγραφιστεί δύο φιγούρες του Αδάμ, δύο φιγούρες της Εύας και μια τρανσέξουαλ γυναίκα να είναι ντυμένη ως ερπετό αποφάσισε η τοπική αρχιεπισκοπή.

Η αιτία, ωστόσο, δεν είναι ο τρόπος που απεικονίζονται στην εικόνα ο Αδάμ και η Εύα αλλά η τρανσέξουαλ γυναίκα.

Η ανησυχία της αρχιεπισκοπής είναι ότι η εικόνα μπορεί να θεωρηθεί οτι προσβάλλει τους τρανσέξουαλ στη λογική ότι μπορεί να ερμηνευτεί ως απεικόνιση αυτών των ανθρώπων ως κακών ή διαβολικών.

Η εικόνα, έργο της Ελίζαμπεθ Όλσον Βαλίν, είχε προσφερθεί στην εκκλησία του Αγίου Παύλου και είχε τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά του ιερού.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην εικόνα δεν είναι προβληματικό. Αλλά το γεγονός ότι υπάρχει ένα φίδι που παραδοσιακά συμβολίζει το κακό και ότι αυτό μετατρέπεται σε μια τρανσέξουαλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερμηνείες ότι ένας τρανσέξουαλ είναι διαβολικός» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής.

Η 58χρονη καλλιτέχνης δήλωσε την απογοήτευσή της εξηγώντας ότι στόχος των έργων της είναι να δημιουργήσει εικόνες με τις οποίες οι ΛΟΑΤΚΙ μπορούν να ταυτιστούν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΕΙΚΟΝΑ, ΓΚΕΙ, ΑΔΑΜ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!