Σουηδία: Ο πρωθυπουργός έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή

Την αποχώρηση του Στέφαν Λεβέν από τη θέση του πρωθυπουργού της Σουηδίας σηματοδοτεί η σημερινή ψηφοφορία, κατά την οποία έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.

Λίγες εβδομάδες μετά τις γενικές εκλογές, που δεν έδωσαν σε κανένα κόμμα την πλειοψηφία, τα κόμματα της κεντροδεξιάς και το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Λεβέν.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο Λεβέν, το κεντροαριστερό κόμμα του οποίου κέρδισε 144 έδρες στη Βουλή, στις γενικές εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου, έναντι 143 της κεντροαριστεράς, θα πρέπει να παραιτηθεί. Ωστόσο, θα μείνει ως προσωρινός πρωθυπουργός μέχρι να σχηματιστεί νέα διακυβέρνηση, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Στην ψηφοφορία, 204 βουλευτές ψήφισαν κατά του Λεβέν, ενώ 142 ψήφισαν υπέρ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Αντρέας Νορλέν αναμένεται ότι θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των οκτώ κομμάτων που εκπροσωπούνται στη σουηδική Ρίκσνταγκ τις επόμενες δύο ημέρες προσπαθώντας να δει τα περιθώρια συνεργασιών.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΕΧΑΣΕ, ΨΗΦΟ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!