Σουηδία: Η κυβέρνηση καλεί τους δήμους να είναι έτοιμοι για πόλεμο

Να προετοιμάσουν τις υποδομές πολιτικής άμυνας και τις διαδικασίες για πιθανό πόλεμο κάλεσε η κυβέρνηση της Σουηδίας τις Σουηδικές Αρχές και Δήμους. «Κάτι τέτοιο απαιτεί τεράστιες ταχύτητες, επιχειρησιακή ταχύτητα, λήψη αποφάσεων, ανταλλαγή πληροφοριών, επικοινωνίες κρίσης, ευελιξία και μυστικότητα» αναφέρει το σχετικό αίτημα της σουηδικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την επιστροφή του Σουηδικού αμυντικού δόγματος στο δόγμα «καθολικής άμυνας» της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Ορισμένοι από τους υπεύθυνους ασφαλείας δήλωσαν πως τα σχέδια αυτά είναι μη ρεαλιστικά, καθώς δεν είναι σίγουροι πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Για πολλά χρόνια η Σουηδία έδειχνε την Ρωσία ως πιθανό εχθρό προκειμένου να δικαιολογήσει τις αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες.

Πριν περίπου δύο εβδομάδες ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Σουηδίας ανέφερε την Μόσχα ως έδρα κυβερνοεπιθέσεων κατά του Σουηδικού κράτους.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο η Σουηδία έβαλε μόνιμη φρουρά 150 στρατιωτών στην νήσο Γκότλαντ κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, ενώ, παράλληλα, έθεσε εκ νέου σε υπηρεσία πυραύλους κατά πλοίων συλλέγοντας ανταλλακτικά ακόμα και από μουσεία!

Η Στοκχόλμη κατηγορεί την Μόσχα και για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά στην περιοχή της Βαλτικής θάλασσας.

Από το 2015 η Σουηδία έχει διαθέσει 696 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων την περίοδο 2016-2020 με πρόσχημα διαφαινόμενη απειλή εκ μέρους της Ρωσίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΗΜΟΙ, ΡΩΣΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΤΟΙΜΟΙ, ΚΑΛΕΙ, DEP-C, ΠΟΛΕΜΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!