«Σοκ» στο Δ. Κορνουάλης: Ευθανασία σε παιδιά ΑμεΑ προτείνει δημοτικός σύμβουλος

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στους δημότες του Δήμου Κορνουάλης, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κόλιν Μπρούερ, ο οποίος -στη διάρκεια εκδήλωσης- είπε ότι «τα παιδιά με αναπηρία κοστίζουν πολλά χρήματα στη δημοτική Αρχή και θα ήταν προτιμότερο να τους γίνεται ευθανασία».

Σύλλογοι ΑμεΑ κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Μπρούερ, ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχθηκε δεν παραιτήθηκε και αρκέστηκε σε μια γραπτή δήλωση μεταμέλειας. Κάτοικοι της περιοχής μαζεύουν υπογραφές για την απομάκρυνσή του από τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο.
Επιτροπή της δημοτικής αρχής της Κορνουάλης απεφάνθη πως ο Κόλιν Μπρούερ θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του, για να προκαλέσει την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου, ο οποίος είπε πως «Δεν έχω πρόθεση να παραιτηθώ και δε βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να το κάνω, αφού ζήτησα συγγνώμη».

Σε δηλώσεις του στο BBC o 68χρονος Μπρούερ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ορισμένες φορές σε πετυχαίνει κάποιος σε κακή μέρα. Ξέρω ότι δεν είναι καλή δικαιολογία και πως θα απολογούμαι για μια ζωή για αυτό. Λυπάμαι ειλικρινά!»

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΜΕΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΝΟΥΑΛΗΣ, ΜΠΡΟΥΕΡ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!