Σοκ στη Γερμανία από το 13,5% των ακροδεξιών του AfD

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γερμανία το μεγάλο ποσοστό του ακροδεξιού – ευρωσκεπτικιστικού AfD που σύμφωνα με τα exit poll, με 13,5% μπαίνει στη Βουλή.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD) είναι ακροδεξιό, ευρωσκεπτικιστικό, φιλελεύθερο και συντηρητικό πολιτικό κόμμα. Το κόμμα συμμετείχε στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013. Το κόμμα τάσσεται κατά των προσφύγων, κατά του ευρώ, αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κεντρικό επιχείρημα του κόμματος είναι ότι το ευρώ είναι ένα αποτυχημένο νόμισμα που απειλεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση κάνοντας χώρες με λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες πιο φτωχές και καταστρέφοντας χώρες με ανταγωνιστικές οικονομίες. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου το ένα τέταρτο του γερμανικού εκλογικού σώματος πιθανόν να ψηφίσει ένα κόμμα που υπερασπίζεται την έξοδο από την ευρωζώνη.

Το κόμμα έλαβε το 4,7% των ψήφων στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013, ποσοστό οριακά μικρότερο από το 5% που απαιτείται για την εκπροσώπηση κάποιου κόμματος στην Bundestag. Στις ευρωεκλογές του 2014 έλαβε το 7,1% των ψήφων και κέρδισε 7 από τις 96 έδρες που αντιστοιχούν στη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ οι ευρωβουλευτές του προσχώρησαν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Ακόμα, η Εναλλακτική για τη Γερμανία εκπροσωπείται και σε διάφορα κοινοβούλια κρατιδίων της Γερμανίας, έχοντας κερδίσει στις αντίστοιχες εκλογές το 9,7% των ψήφων στη Σαξονία, το 12,2% των ψήφων στο Βραδεμβούργο, το 10,6% των ψήφων στη Θουριγγία, το 6,1% των ψήφων στο Αμβούργο και το 5,5% στη Βρέμη.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΑ, AFD, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!