σοκ-πασίγνωστος-ηθοποιός-του-netflix-κατηγο-1098301
ΚΟΣΜΟΣ | 25.11.2022 | 17:55

Σοκ: Πασίγνωστος ηθοποιός του Netflix κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορείται ο ηθοποιός Yeong-su, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη σειρά «Squid Game» (ελληνιστή «Το παιχνίδι του καλαμαριού») του Netflix.

Ειδικότερα, ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός -ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί και με Χρυσή Σφαίρα- κατηγορήθηκε για επίθεση. Η Εισαγγελία της Περιφέρειας Σουβόν στο Σεονγκνάμ, απήγγειλε επισήμως τις κατηγορίες, με τον ισχυρισμό ότι ο Yeong-su άγγιξε με ανάρμοστο και προκλητικό τρόπο το σώμα μιας γυναίκας, παρά τη θέλησή της, στα μέσα του 2017.

Το φερόμενο ως θύμα είχε καταθέσει το συμβάν στην αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο και η υπόθεση είχε κλείσει τον Απρίλιο, χωρίς να απαγγελθούν περαιτέρω κατηγορίες εναντίον του Yeong-su, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Όμως το γραφείο του εισαγγελέα στη Σουβόν, άνοιξε ξανά την υπόθεση και ερεύνησε τους ισχυρισμούς της γυναίκας, τους οποίους ο 78χρονος ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Yeong-su είχε ζητήσει συγγνώμη από τη γυναίκα πέρυσι, με τον ηθοποιό να τονίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι παραδέχομαι τις κατηγορίες». Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενήμερωσης, ο Yeong-su είχε δηλώσει ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν ευσταθούν, καθώς το μόνο που είχε κάνει ήταν «να κρατήσει τα χέρια της γυναίκα για να της δείξει τον δρόμο γύρω από μια λίμνη».