σοϊγκού-επισκέφθηκε-κέντρα-εκπαίδευ-1075396
ΚΟΣΜΟΣ | 28.09.2022 | 19:39

Σοϊγκού: Επισκέφθηκε κέντρα εκπαίδευσης των Ρώσων επίστρατων

O Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, επισκέφθηκε, χθες Τρίτη, τα κέντρα εκπαίδευσης των Ρώσων επίστρατων στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ, η οποία συνοδεύεται και από ένα βίντεο, αναφέρεται ότι ο Σοϊγκού επιθεώρησε πώς εκπαιδεύονται τα άτομα που είχαν κληθεί από την εφεδρεία σε στρατιωτικά πεδία της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

«Επιθεώρησε προσωπικά τις βολές, την τακτική και την ιατρική εκπαίδευση. Η προπόνηση πραγματοποιείται με υψηλή ένταση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σοϊγκού έδωσε εντολή στη διοίκηση να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες διαβίωσης του κληθέντος προσωπικού και στην παροχή ζεστών γευμάτων στο μέτωπο αλλά και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Ο Ρώσος υπουργός έλαβε αναφορές από τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, στρατηγό Yunus-Bek Yevkurov και τον Αρχηγό της Κύριας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχη Ivan Buvaltsev σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης της εκπαίδευσης για στελέχη διαφόρων στρατιωτικών ειδικοτήτων και πώς οργανώθηκε ο περαιτέρω επιχειρησιακός συντονισμός τους σε στρατιωτικές μονάδες.