Σκόπια: Τοποθετούνται οι νέες πινακίδες στον αυτοκινητόδρομο

Ξεκίνησε στα Σκόπια η τοποθέτηση των 19 νέων πινακίδων στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Α1, που διασχίζει τη χώρα συνδέοντάς την με την Ελλάδα και την Σερβία, και πλέον φέρει την ονομασία «Φιλίας» (Пријателство/Friendship) από «Αλέξανδρος ο Μακεδών» που είχε καθιερωθεί την εποχή της παντοδυναμίας του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Παράλληλα, μετά τη μετονομασία του αεροδρομίου σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και την αποκαθήλωση της κεντρικής μαρκίζας «Alexander the Great» από την πρόσοψη του τερματικού σταθμού, απομακρύνθηκε από το εσωτερικό του κτιρίου και το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο ήταν μικρογραφία του αγάλματος που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Το άγαλμα είχε τοποθετήσει στο αεροδρόμιο, η εταιρεία -τουρκικών συμφερόντων- TAV, που το διαχειρίζεται.

Επίσης έχει αλλάξει και η ένδειξη «SKOPJE INTERNATIONAL AIRPORT» στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου (www.skp.airports.com.mk), ενώ απομένει η τοποθέτηση της νέας μαρκίζας στην πρόσοψη του τερματικού σταθμού ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως κώλυμα για την προσγείωση του αεροσκάφους που θα μεταφέρει, τις επόμενες μέρες τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, που θα «πετάξει» στα Σκόπια, έχοντας στα χέρια του το ελληνικό σχέδιο Συμφώνου για το θέμα της ονομασίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΚΟΠΙΑ, ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΝΕΕΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!