Σκόπια: Αμφιβολίες Γκρούεφσκι για αποχή αντιπολίτευσης από δημοτικές εκλογές

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες σχετικά με το ποια έχει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας, μετά τα επεισόδια στη Βουλή, στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι συνεχίζει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και από σήμερα ξεκινάει ημίωρους αποκλεισμούς,το μεσημέρι, σε τρία σημεία της πόλης των Σκοπίων. Όλες τις προηγούμενες ημέρες, η αντιπολίτευση απέκλειε, για μισή ώρα, ένα σημείο της πόλης.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές προχωρούν κανονικά με τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, στις 24 Μαρτίου, και ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι απέστειλε επιστολές προς τους προέδρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ ώστε να στείλουν παρατηρητές για την επιτήρηση των δημοτικών εκλογών.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τις απειλές της αντιπολίτευσης για αποχή από τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι οι πληροφορίες που φθάνουν είναι πως η αντιπολίτευση βρίσκεται σε ετοιμότητα για τις εκλογές αυτές και οι υποψήφιοί της συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΚΟΠΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!