σκηνικό-πολέμου-στην-ταϊβάν-η-κίνα-μετ-1055860
ΚΟΣΜΟΣ | 02.08.2022 | 17:13

Σκηνικό πολέμου στην Ταϊβάν: Η Κίνα μετακινεί στρατό ενόψει της επίσκεψης Πελόζι

Κι ενώ επικρατεί ένα μυστήριο αναφορικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, η Κίνα μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις προς την πόλη Σιαμέν της επαρχίας Φουτσιάν, απέναντι από την Ταϊβάν, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στα άκρα τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας πέταξαν κοντά στη νοητή γραμμή στο μέσον του στενού της Ταϊβάν, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο Reuters, καθώς -σύμφωνα με έτερη πηγή- η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Νάνσι Πελόζι, αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα την Ταϊπέι.

Σύμφωνα με την πρώτη πηγή, κινεζικά πολεμικά πλοία βρίσκονται κοντά στην άτυπη ουδέτερη ζώνη στο στενό από χθες Δευτέρα. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει αναπτύξει στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή για να επιτηρούν την κατάσταση, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανατολική Διοίκηση του κινεζικού στρατού (PLA) ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και «θα εμπλακούν με τον εχθρό κατόπιν εντολής».