Σκάνδαλο στη Yahoo: Εργαζόμενη κατήγγειλε ότι η προϊσταμένη της την ανάγκασε να κάνουν σεξ - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Σκάνδαλο στη Yahoo: Εργαζόμενη κατήγγειλε ότι η προϊσταμένη της την ανάγκασε να κάνουν σεξ

Τα περιστατικά της σεξουαλικής παρενόχλησης, δυστυχώς, δεν είναι σπάνια στους εργασιακούς χώρους. Οι κολοσσοί της τεχνολογίας δεν εξαιρούνται από αυτό τον κανόνα, αλλά ένα περιστατικό στη Yahoo συγκέντρωσε μεγαλύτερη προσοχή. Εκεί, μία γυναίκα κατήγγειλε ότι η προϊσταμένη της την ανάγκασε να κάνουν σεξ.

Την μήνυση κατέθεσε η μηχανικός Ναν Σι, η οποία κατήγγειλε πως η διευθύντρια κινητής τηλεφωνίας, Μαρία Ζανγκ, την ανάγκασε να κάνουν σεξ και στη συνέχεια την τιμώρησε δίνοντας δυσμενείς αναφορές για τις εργασιακές επιδόσεις της, όταν το «θύμα» προσπάθησε να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Οταν η Σι ανέφερε το περιστατικό στη Yahoo, η εταιρεία της έδωσε άδεια άνευ αποδοχών και τελικά την απέλυσε, σύμφωνα με τη μήνυση, όπως γράφει το Reuters. Η Ζανγκ δήλωσε στην ενάγουσα ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον στη Yahoo αν υπέκυπτε στην ερωτική πολιορκία της. Επίσης της δήλωσε ότι θα χάσει τα πάντα, τη δουλειά της, τις μετοχές της και το μέλλον της, αν δεν έκανε αυτό που της ζητούσε.

Οπως καταγγέλλει η Σι, η Ζανγκ τη διέταξε να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις της Yahoo, στην Καλιφόρνια και σύντομα εκείνη εγκαταστάθηκε μαζί της. Η εταιρεία πάντως στέκεται στο πλευρό της Ζανγκ και δηλώνει ότι «θα δώσει μάχη για να καθαρίσει το όνομά της».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!