Η σύζυγος του πρώην δημάρχου Μόσχας κάνει επενδύσεις στα Φάρσαλα

Φωτοβολταϊκό πάρκο στα Φάρσαλα απέκτησε η Γιελένα Μπατούρινα, η πλουσιότερη Ρωσίδα, ιδιοκτήτρια της κατασκευαστικής εταιρείας Inteco Beteiligungs και σύζυγος του πρώην δημάρχου της Μόσχας. Μάλιστα σχεδιάζει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στηνΕλλάδα.

Η Γιελένα Μπατούρινα, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δισ δολάρια. Είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στο κλειστό club των Ρώσων ολιγαρχών, η περιουσία των οποίων αποτιμάται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία της, συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων της Ρωσίας, με δραστηριότητες στις κατασκευές, τον τουρισμό, το real estate και την ενέργεια.

Τα επόμενα σχέδια της αφορούν στην Ελλάδα αφού, η θυγατρική του ομίλου της με έδρα τη Βιέννη, απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο στα Φάρσαλα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα, η εταιρεία φιλοδοξεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της μέσω της απόκτησης και άλλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη προηγήθηκε η εξαγορά φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ιταλία.

Η κυρία Μπατούρινα μιλώντας πρόσφατα στον Τύπο δήλωσε μεταξύ άλλων πως «βλέπουμε το μέλλον του επενδυτικού μας σχεδίου όχι μόνο στην επέκταση της ισχύος. Αναπτύσσουμε πλέον υπο-σχέδιο το οποίο αφορά την αποθήκευση ενέργειας από πολλαπλές πηγές, το οποίο συνιστά ένα νέο σύστημα έξυπνης ενεργειακής κατανάλωσης», ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σε εταιρικές στέγες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΦΑΡΣΑΛΑ, ΓΙΕΛΕΝΑ ΜΠΑΤΟΥΡΙΝΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΡΩΣΙΔΑ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!