Συνεχίζεται η συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ με το Εθνικό Θέατρο

Συνεχίζεται η συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, του προγράμματος απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, με το Εθνικό Θέατρο. Στο πλαίσιο του θεάτρου «Κατ’ Οίκων» ξεκινά ο τρίτος κύκλος διαδραστικών θεατρικών εργαστηρίων με θέμα «Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα». Στο εργαστήριο, όπου θα συμμετέχουν μέλη του θεραπευτικού προγράμματος, θα γίνει δραματοποίηση αληθινών μαρτυριών παιδιών που έχουν μεγαλώσει με την εξάρτηση των γονέων τους -αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και παράνομες ναρκωτικές ουσίες- οι οποίες περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο της Claudia Black.

«Κάποιες φορές κάθομαι σε μια γωνιά στο σκοτάδι και θυμάμαι τη μητέρα μου, στο χέρι της μια καφετιά μποτίλια και τον ήχο του πάγου που σπάζει στις δύο το πρωί. Με έλεγε «μωρό» της όταν ήθελε να πιει άλλη μια μπύρα και «βρομιάρα» αν δεν είχε πιει αρκετά. Μου έφτιαχνε κουλουράκια τα Χριστούγεννα, πριν γίνει τύφλα στο μεθύσι… Τον περισσότερο καιρό δεν τα πηγαίναμε καλά. Μα κάποιες φορές μου λείπει, εκείνη και η μοναξιά».

Η ανταπόκριση των μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ στους δύο προηγούμενους κύκλους του θεάτρου «Κατ’ Οίκων» με θέμα τον «Άστεγο» και το «Ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια» ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας στην πράξη τη συμβολή της θεατρικής πράξης στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των ατόμων. Το θεατρικό εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις: 17/1, 24/1 & 14/2, και συμπεριλαμβάνει συζήτηση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΘΕΤΡΟ ΚΑΤ'ΟΙΚΩΝ, ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!