Συμβουλές για όσους περνούν όλη τη μέρα καθισμένοι σε ένα γραφείο

Περνάτε πολλές ώρες καθισμένοι σε ένα γραφείο, μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή;

Το πολύωρο καθισιό, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, κάνει πολύ κακό στην υγεία του οργανισμού και ο μόνος τρόπος για να αντισταθμίσει κανείς τις επιβλαβείς συνέπειές του στην υγεία είναι μέσω της άσκησης.

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικούς απλούς τρόπους για να… φροντίσετε την υγεία σας:

  1. Η σωστή θέση της οθόνης

Το πάνω τμήμα της οθόνης του υπολογιστή πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών, έτσι ώστε η ματιά μας να «βλέπει» με μια μικρή κλίση προς τα κάτω την οθόνη. Αν βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο, ο χρήστης χωρίς να το συνειδητοποιεί γέρνει το κεφάλι του ανάλογα (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) με αποτέλεσμα να δημιουργείται πίεση στην περιοχή του λαιμού και της πλάτης, η οποία «μεταφράζεται» σε πιασίματα και πόνο.

  1. Σηκωθείτε όρθιοι

Οι σύγχρονοι εργασιακοί χώροι έχουν φτιαχτεί γύρω από την ιδέα του… πολύωρου καθισιού, μπροστά σε έναν υπολογιστή. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, τα «όρθια-γραφεία» βοηθούν τους εργαζομένους να αναπληρώσουν σε όρθια στάση το 25% του χρόνου που θα περνούσαν καθισμένοι σε μια καρέκλα.

  1. Περπατήστε

Πολλές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να εντάσσουν… διαδρόμους γυμναστικής στα γραφεία τους, προκειμένου οι υπάλληλοί τους να μπορούν να… ξεπιάσουν το κορμί τους, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Time. Σύμφωνα με μια έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, ένα γραφείο-διάδρομος (treadmill desks) οδηγεί στο κάψιμο 100 επιπλέον θερμίδων την ώρα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]