Σικελία: Δήμος πουλάει σπίτια για ένα ευρώ

Ένα πρωτότυπο πρότζεκτ τρέχει στη Σικελία, με σκοπό να σωθεί η οικονομία σε αγροτικές περιοχές και χωριά που κοντεύουν να ερημώσουν: παλιά σπίτια παλιά πωλούνται για ένα μόνο ευρώ –όσο ένας εσπρέσο – με την υποχρέωση ο νέος αγοραστής να το αναπαλαιώσει μέσα σε τρία χρόνια και να καταβάλλει 5.000 ευρώ στο δήμο.

Η ιδέα ανήκει στον δήμο Γκάντζι –  μία ειδυλλιακή κωμόπολη 6.000 κατοίκων ανάμεσα στο Παλέρμο και την Κατάνια- και ήδη εκεί έχουν πωληθεί περίπου 100 σπίτια.  Στην ιστοσελίδα του δήμου μάλιστα περιγράφονται τριάντα τέτοια ακίνητα και μπορεί κανείς να αποκομίσει μια πρώτη εντύπωση.

Το σχέδιο, μάλιστα, έχουν αρχίσει να αντιγράφουν και άλλες περιοχές, όπως η Τοσκάνη ή το Λάτιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τα σπίτια πρέπει στην ουσία να ξαναγίνουν από την αρχή: Χρειάζονται ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, κουφώματα και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Σαν παράδειγμα, ένα ζευγάρι από το Βέλγιο αγόρασε πριν τρία χρόνια ένα τέτοιο σπίτι για ένα ευρώ, αλλά ξόδεψε  75.000 ευρώ για την αναπαλαίωσή του.

Επομένως, το πείραμα στο Γκάντζι έχει σίγουρα ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να το σκεφθεί κανείς καλά πριν κάνει το τελικό βήμα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΔΗΜΟΣ ΓΚΑΝΤΖΙ, ΠΩΛΗΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΣΙΚΕΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!