σε-καραντίνα-ολόκληρη-πόλη-λόγωγιγά-1042418
ΚΟΣΜΟΣ | 04.07.2022 | 09:30

Σε καραντίνα ολόκληρη πόλη λόγω…γιγάντιων σαλιγκαριών

Σε καραντίνα θα μπει μια ολόκληρη πόλη της Φλόριντα, καθώς γιγάντια σαλιγκάρια με καταγωγή από την Αφρική, έχουν κατακλύσει την περιοχή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πνευμονοσκώληκας και μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα στον άνθρωπο. Το σαλιγκάρι είναι, επίσης, επιζήμιο για το περιβάλλον, καθώς τρέφεται με περισσότερα από 500 διαφορετικά φυτά, ενώ έχει προτίμηση στο σκυρόδεμα, το οποίο είναι επιζήμιο για τις υποδομές.

Η καραντίνα στο Port Richey θα διαρκέσει δύο χρόνια, αλλά σε αντίθεση με τον αποκλεισμό από τον κορωναϊό, οι κάτοικοι απλώς απαγορεύεται να μετακινούν φυτά, χώμα, απορρίμματα κήπων, μπάζα, κομπόστ και οικοδομικά υλικά εκτός της ζώνης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, τα σαλιγκάρια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη νότια Φλόριντα τη δεκαετία του 1960 και χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια και 1 εκατομμύριο δολάρια για να απαλλαγεί η περιοχή από αυτά. Αναπαράγονται γρήγορα, κάνοντας περίπου 1.200 αυγά σε ένα χρόνο! Μετά από ένα μόνο ζευγάρωμα, κάθε σαλιγκάρι μπορεί να παράγει 100 έως 500 αυγά.

Τα σαλιγκάρια είναι, επίσης, δύσκολο να εξαλειφθούν επειδή δεν έχουν φυσικούς θηρευτές. Κάθε σαλιγκάρι μπορεί να ζήσει έως και εννέα χρόνια και να φτάσει σε μήκος, περίπου, το μέγεθος του χεριού ενός ενήλικα από την άκρη του δακτύλου έως την πτυχή κάτω από την παλάμη.

Η θεραπεία για την εξάλειψη αυτού του παρασίτου ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, με τη χρήση ενός φυτοφαρμάκου που ονομάζεται μεταλδεΰδη και είναι γνωστό για τον έλεγχο των σαλιγκαριών και των γυμνοσάλιαγκων. Ωστόσο, έχει εγκριθεί και είναι ασφαλές για λαχανικά και καλλωπιστικές καλλιέργειες στο χωράφι ή στο θερμοκήπιο, σε οπωροφόρα δέντρα, φυτά μικρών φρούτων, σε οπωρώνες αβοκάντο και εσπεριδοειδών, φυτά μούρων, φυτά μπανάνας και σε κατοικημένες περιοχές.