Σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι ψηφοφόροι σε 30 Δήμους της ΠΓΔΜ, όπου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται, ότι ο πρώτος γύρος πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου και εξελέγησαν 51 δήμαρχοι, 39 εκ των οποίων  προέρχονται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI 8 του Αλί Αχμέτι.

Η μάχη της υπερδημαρχίας των Σκοπίων 

Δεύτερος γύρος διεξάγεται και για την υπερδημαρχία των Σκοπίων, όπου αναμετρώνται ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE και σημερινός δήμαρχος, Κότσε Τραγιάνοφσκι, ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 48% και ο υποψήφιος της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Γιάνι Μακραντούλι, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 28%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον δεύτερο αυτόν γύρο, οι υποψήφιοι του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι θα επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με σλαβικό πληθυσμό, ενώ οι υποψήφιοι του DUI αναμένεται να επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με αλβανικό πληθυσμό.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΓΔΜ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Αφήστε μια απάντηση