σε-αμηχανία-ζελένσκι-και-μακρόν-στο-1022017
ΚΟΣΜΟΣ | 17.06.2022 | 16:30

Σε «αμηχανία» Ζελένσκι και Μακρόν στο Κίεβο – Οι επιφυλάξεις του Γάλλου προέδρου μετά την συνάντηση

O πρόεδρος της Γαλλίας, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επισκέφθηκαν την εμπόλεμη Ουκρανία, προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους απέναντι στη ρωσική εισβολή. Στη συνάντηση φαίνεται – όπως απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό – ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν μοιραζόντουσαν μια… «αμηχανία».

Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αποδίδουν αυτή την αμηχανία των Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις εκκλήσεις του πρόεδρου της Γαλλίας περί «μη ταπείνωσης» της Ρωσίας. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε αφήσει αιχμές για τον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι: «Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η αμηχανία μεταξύ των δύο ηγετών ήταν εμφανέστατη κατά την συνάντηση τους στο Κίεβο. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «έμοιαζε σαν να προτιμούσε να πολεμά στα χαρακώματα του Σεβεροντόνετσκ, όταν ο Γάλλος ηγέτης, ντυμένος άψογα με το σήμα κατατεθέν μπλε κοστούμι του, άπλωσε το χέρι και τον αγκάλιασε».