Σαν Ντιέγκο: Πρωτοβουλία πολιτών για την παραίτηση του… ερωτύλου δημάρχου

Μία δημόσια πρωτοβουλία, με τη μορφή επίσημου αιτήματος, δρομολογήθηκε χθες προκειμένου να επιτευχθεί η καθαίρεση του δημάρχου του Σαν Ντιέγκο Μπομπ Φίλνερ, ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί παρά τον μεγάλο αριθμό των κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο δημοκρατικός δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο είχε παραδεχθεί ανοικτά από τα τέλη Ιουλίου την «κακή συμπεριφορά» του προς τις γυναίκες και είχε διαβεβαιώσει πως θα ξεκινούσε ειδική, εντατική, θεραπεία από τις 5 Αυγούστου. Μολαταύτα, ο 70χρονος Φίλνερ αρνήθηκε να παραιτηθεί, παρά τις επίμονες παρακλήσεις των συνεργατών του και παραγόντων του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως η Γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Νταϊάν Φέινστιν.

Εντούτοις χθες, δύο πολίτες—ο εκδότης μίας εφημερίδας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και ένας σύμβουλος περιφερειακού σχεδιασμού—δρομολόγησαν μία πρωτοβουλία πολιτών, με τη μορφή δημόσιου αιτήματος, αποβλέποντας στον πειθαναγκασμό του δημάρχου να αποχωρήσει.

Ο Φίλνερ έχει πλέον διορία έως τις 11 Αυγούστου για να ανταποκριθεί στο αίτημα, μετά την εκπνοή της οποίας οι εμπνευστές της θα πρέπει να συγκεντρώσουν 102.000 υπογραφές έως τις 26 Σεπτεμβρίου προκειμένου να επιτύχουν την καθαίρεση του δημάρχου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ, ΦΙΛΝΕΡ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση