Categories: Κόσμος

Σάλος: Το Facebook απολύει άλλους 10.000 εργαζομένους

Άλλες 10.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να περικόψει η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συρρικνώνοντας τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 13%. Πρόκειται για τη νέα μείωση του προσωπικού, μετά την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει η DailyMail, επικαλούμενη την ανακοίνωση του ίδιου του «Mr. Facebook» Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι 10.000 θέσεις εργασίας είναι λίγο λιγότερες από το 1/4 του συνολικού εργατικού δυναμικού της Meta, η οποία σήμερα μετρά 86.000 εργαζόμενους.

Με τις νέες περικοπές, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε 60.000 εργαζόμενους στη Meta, σε όλα τα social media που έχει υπό τη σκέπη της, όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp μεταξύ άλλων. Τα δυσάρεστα νέα για τη μείωση των εργαζόμενων ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στον λογαριασμό του στα εν λόγω social media.

«Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε από εδώ και πέρα: τους επόμενους 2 μήνες, οι ηγέτες των οργανισμών μας θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που επικεντρώνονται στην ισοπέδωση των οργάνων μας, στην ακύρωση των project χαμηλότερης προτεραιότητας και στη μείωση του ρυθμού μας στις προσλήψεις.

»Συνολικά, σκοπεύουμε να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 10.000 άτομα και να κλείσουμε περίπου 5.000 επιπλέον ανοιχτές θέσεις, για τις οποίες δεν έχουμε προσλάβει ακόμα άτομα. Θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα πούμε αντίο σε ταλαντούχους και παθιασμένους συναδέλφους μας που ήταν μέρος της επιτυχίας μας».

Το κραχ της Silicon Valley Bank «φταίει»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε, επίσης, στην ανακοίνωσή του πως η κατάρρευση των μετοχών του τεχνολογικού τομέα στα χρηματιστήρια είναι ένας από τους λόγους που η Meta αναγκάζεται να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, η πτώχευση της Silicon Valley Bank προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες φαίνεται ότι επηρεάζουν και τον κολοσσό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ωστόσο, ο ίδιος εξηγεί ότι οι περικοπές και οι αλλαγές στα οικονομικά δεδομένα είναι απόρροια των γεγονότων που συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό.

«Η περσινή χρονιά ήταν ένα ταπεινωτικό ξύπνημα. Η παγκόσμια οικονομία άλλαξε, οι ανταγωνιστικές πιέσεις αυξήθηκαν και η ανάπτυξή μας επιβραδύνθηκε σημαντικά. Μειώσαμε τους προϋπολογισμούς μας, συρρικνώσαμε το αποτύπωμά μας στα ακίνητα και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να απολύσουμε το 13% του εργατικού δυναμικού μας.

»Σε αυτό το σημείο, νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα πως αυτή η νέα οικονομική πραγματικότητα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, οι περισσότερες εταιρείες θα περιορίσουν και θα αλλάξουν τους μακροπρόθεσμους στόχους και τις επενδύσεις τους», είπε μεταξύ άλλων ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Comments are closed.


Recent Posts

Πρόσληψη προσωπικού στο Δήμο Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, ενός (1) ατόμου για την…

49 δευτερόλεπτα ago

«Σέλφι» Μητσοτάκη με φόντο το «σφυροδρέπανο»

Μια απρόσμενη φωτογραφία τράβηξε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Νέα Ιωνία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περπατώντας στους δρόμους της…

11 λεπτά ago

Δ. Τεμπονέρας: Ομολογία Βορίδη ότι το «έγγραφο» του ΓΛΚ που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ, ήταν πλαστό

Για «ομολογία» Βορίδη ότι το «έγγραφο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ, ήταν πλαστό, κάνει…

18 λεπτά ago

Κατασκηνώσεις-ΣΥΠΑ: Διευκολυντική συμφωνία για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής

Διευκολυντική συμφωνία υπήρξε και φέτος με τις κατασκηνώσεις, για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής.…

18 λεπτά ago

Αφροδίτη Γραμμέλη: Λιποθύμησε στον αέρα της εκπομπής

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη στον αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΙ, “Πρωινό μας”, όταν ξαφνικά η Αφροδίτη Γραμμέλη είχε μια αδιαθεσία…

37 λεπτά ago

Το πασίγνωστο γλυκαντικό που βλάπτει το DNA

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι μια χημική ουσία, που σχηματίζεται όταν χωνεύουμε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο γλυκαντικό, είναι “γονιδιοτοξική”, που σημαίνει ότι διασπά…

40 λεπτά ago