Σάλος στην Τουρκία: Πρωτοσέλιδο δείχνει ελληνικό άγαλμα να ουρεί τον Ερντογάν

Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Afrika», γνωστής για τις θέσεις της κατά του συστήματος Ερντογάν.

Με τίτλο «Με το βλέμμα του Έλληνα» και μία σύνθεση που δείχνει ένα άγαλμα να «ουρεί» επί του προέδρου της Τουρκίας, η εφημερίδα σχολιάζει την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, εστιάζοντας κυρίως στην αδυναμία δρομολόγησης επίλυσης του Κυπριακού.

Πάνω από τη σύνθεση με την ελληνική σημαία και το άγαλμα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα αναφέρει σε τιτλάκι «Με τα μάτια του Έλληνα». Η αντίδραση των Τούρκων εποίκων στο νησί ήταν καθολική και επιθετική κατά της εφημερίδας. Συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του εντύπου και απαίτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Οι σχέσεις της «Afrika» με τους εποίκους διαχρονικά χαρακτηρίζονται από αντιπαράθεση και σύγκρουση.

Ο υπότιτλος του πρωτοσέλιδου είναι ακόμα πιο προκλητικός: «Δεν ντρεπόμαστε, εσείς πρέπει να ντρέπεστε και να πνιγείτε στην ντροπή μας».

Το σκίτσο στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα 'Afrika'

Ωμή εξάλλου ήταν η άμεση παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης στο εν λόγω άρθρο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, καταρρίπτοντας τα περί «ανεξαρτησίας» και απογαλακτισμού των κατεχομένων από την «μητέρα» Τουρκία, όπου εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ερντογάν κατηγόρησε τον δημοσιογράφο ότι δρα ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων…

Από το περασμένο Σάββατο πλέον, εθνικιστικές οργανώσεις, όπως το Κόμμα Αναγέννησης των Εποίκων (τουρκικής καταγωγής έποικοι στα κατεχόμενα) και ισλαμιστικά παρακλάδια του κόμματος AKP του Ερντογάν στα κατεχόμενα υβρίζουν, απειλούν και διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Afrika, ενώ εν συνεχεία κατέθεσαν κι ως ένδειξη διαμαρτυρίας ένα μαύρο στεφάνι εκπρόσωποι του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας…

«Ούρλιαζαν έξω από τα γραφεία Αλλαχου Άκμπαρ (ο Αλλάχ είναι μεγάλος), ‘θα ρθουμε μια νύχτα ξαφνικά’, στίχο που κι ο Ερντογάν έχει απειλήσει τους Κούρδους και Σενέρ θα πληρώσεις…».

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, AFRIKA