σάλος-στη-βρετανία-με-μισογυνικό-δημο-1014153
ΚΟΣΜΟΣ | 26.04.2022 | 09:35

Σάλος στη Βρετανία με μισογυνικό δημοσίευμα κατά βουλευτίνας των Εργατικών

Ένα μισογυνικό δημοσίευμα της «Mail on Sunday» κατά της Άντζελα Ράινερ έβαλε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της Μεγάλης Βρετανίας.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ανέφερε ότι η βουλευτής προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του πρωθυπουργού σταυρώνοντας τα πόδια της, όπως έκανε η Σάρον Στόουν στη διάσημη σκηνή της ταινίας «Βασικό Ένστικτο».

«Είμαι κατηγορούμενη για “πλεκτάνη” επειδή είμαι γυναίκα, έχω πόδια και φοράω ρούχα. Οι γυναίκες στην πολιτική αντιμετωπίζουν σεξισμό και μισογυνισμό κάθε ημέρα. Δεν διαφέρω» απάντησε η αντιπρόεδρος των Εργατικών.

Το άρθρο περιγράφει τη Ρέινερ, 41 ετών, ως «μια σοσιαλίστρια γιαγιά που εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 της, ενώ ήταν έγκυος και χωρίς προσόντα, προτού γίνε κοινωνική λειτουργός» συγκρίνοντάς την με τον Μπόρις Τζόνσον, 57 ετών, ο οποίος σπούδασε στο κολέγιο του Ίτον, προτού φοιτήσει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η Ρέινερ δέχτηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης, περιλαμβανομένων από άλλα πολιτικά κόμματα, μεταξύ άλλων από τη βουλευτίνα του Συντηρητικού Κόμματος Άντρεα Λίντσομ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το άρθρο και τα σχόλια που περιείχε. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έκρινε, από την πλευρά της, ότι αυτό συνιστά μια «υπενθύμιση του βαθιού μισογυνισμού με τον οποίο βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες καθημερινά οι γυναίκες».

Μετά τον σάλο και τις σφοδρές διαμαρτυρίες πολιτικών και πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να στηρίξει την πολιτική του αντίπαλο γράφοντας στο Twitter «όσο και να διαφωνώ με την Άντζελα Ράινερ σε όλα τα πολιτικά θέματα, τη σέβομαι ως βουλευτή και καταδικάζω τον μισογυνισμό που στρέφεται ανώνυμα εναντίον της».

Ο υπουργός Τεχνολογίας, Κρις Φιλπ δήλωσε «κανένας δεν θα πρέπει να υποφέρει τέτοιες σεξιστικές επιθέσεις» προαναγγέλλοντας πειθαρχικές διώξεις για τους βουλευτές που μίλησαν ανωνύμως στην σκανδαλοθηρική εφημερίδα.