Σάλος με μία πρωτοφανή υπόθεση: Δεκάχρονη θέλει να γεννήσει το παιδί του βιαστή της

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αργεντινή με μία πρωτοφανή υπόθεση. Κοριτσάκι δέκα ετών, που βιάστηκε από τον σύντροφο της μητέρας του, φέρεται να θέλει να κρατήσει το παιδί. Το θέμα έφτασε μέχρι το Κογκρέσο.

Η εγκυμοσύνη ενός κοριτσιού δέκα ετών, που βιάστηκε από τον σύντροφο της μητέρας της και σκέφτεται να κρατήσει το παιδί, κυριαρχεί στην επικαιρότητα στην Αργεντινή. Αναζωπύρωσε, μάλιστα, τον διάλογο για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Σε ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή, το κοριτσάκι θα μπορούσε θεωρητικά να υποβληθεί σε επέμβαση για να τερματιστεί η κύηση. Ο νόμος το επιτρέπει εάν η εγκυμοσύνη προέκυψε από βιασμό ή εάν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μέλλουσας μητέρα. Και οι δύο προϋποθέσεις συντρέχουν σε αυτή την υπόθεση.

Αλλά στην εξαιρετικά συντηρητική επαρχία Σάλτα, όπου ζει το παιδί, οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού είναι νόμιμες μόνο τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Και στην περίπτωση της δεκάχρονης δεν διαπιστώθηκε παρά μόλις έπειτα από 21 εβδομάδες, τυχαία, όταν διαμαρτυρόταν για πόνους στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας, η μητέρα και το κοριτσάκι εξέφρασαν σε επιστολή τους τη βούλησή τους το παιδί να μην κάνει άμβλωση.

«Η οικογένεια είναι τρομοκρατημένη. Είπαν στη μητέρα ότι η άμβλωση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι θέλει το κορίτσι. Η άμβλωση είναι ακόμη δυνατή», είπε μία ακτιβίστρια στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για την Καρβαχάλ, το παιδί «βιάστηκε από τον πατριό του και η Πολιτεία γελοιοποιεί τα δικαιώματά του».

Τη 13η Ιουνίου, το κοινοβούλιο της Αργεντινής αναμένεται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της νομιμοποίησης της άμβλωσης. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία κινητοποιείται εναντίον του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει η πλειοψηφία των Αργεντινών πολιτών.

 

 

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΓΕΝΝΑ, ΒΙΑΣΤΗΣ, ΣΑΛΟΣ