Ρουμανία: Απολύσεις για δημόσιους υπαλλήλους που καθυστερούν στον έλεγχο δημόσιων έργων

Με απολύσεις προειδοποίησε τους δημόσιους υπαλλήλους που καθυστερούν στις διαδικασίες ελέγχου και πληρωμής έργων, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια, ο αρμόδιος υπουργός Ευγκέν Τεοντοροβίτσι. «Οποιαδήποτε καθυστέρηση στις προαναφερθείσες διαδικασίες που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην απόδοση του δημόσιου υπαλλήλου που ασχολείται με το θέμα θα οδηγήσει στην απόλυσή του και θα είναι ο λόγος για να βρει μια νέα δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο Τεοντοροβίτσι υπογράμμισε ότι η συνέπεια των δημόσιων υπαλλήλων ως προς την υλοποίηση του έργου τους αποτελεί και δέσμευση της κυβέρνησης για την αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
Πρόκειται για ένα συμβόλαιο μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων της, ιδιωτών ή δημόσιων φορέων, σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έργων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια από το 2010 και ακόμα δεν έχουν επιλεγεί. Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου οι δικαιούχοι να ενημερωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται για την πορεία εξέλιξης του αιτήματος που υπέβαλαν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση