ρώσος-αξιωματούχος-σε-μισή-ώρα-θα-κατ-1018552
ΚΟΣΜΟΣ | 08.05.2022 | 18:05

Ρώσος Αξιωματούχος «Σε μισή ώρα θα καταστρέψουμε χώρες του ΝΑΤΟ»

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ «σε μισή ώρα».

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos του Κρεμλίνου, παραδέχτηκε επίσης ότι στόχος του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας είναι να νικήσει την «εχθρική» Δύση και να διαγράψει την Ουκρανία από τον χάρτη.

«Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον μας», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας των 30 κρατών.

«Δεν το ανακοίνωσαν, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα είναι προφανές σε όλους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο σκληροπυρηνικός αξιωματούχος, ηλικίας 58 ετών, είπε χαρακτηριστικά: «Σε έναν πυρηνικό πόλεμο, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα καταστραφούν από εμάς μέσα σε μισή ώρα.

Προσέθεσε, ωστόσο, το εξής: «Αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, επειδή οι συνέπειες μιας ανταλλαγής πυρηνικών χτυπημάτων θα επηρέαζαν την κατάσταση σε ολόκληρη τον πλανήτη μας».

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρότερο εχθρό με συμβατικά ένοπλα μέσα», επεσήμανε.

Άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι ο Πούτιν είναι πιθανόν να θέσει τη Ρωσία σε μια πολεμική κλιμάκωση εν μέσω εικασιών ότι μια μαζική κινητοποίηση είναι στα χαρτιά, προκειμένου να ενισχύσει κατακόρυφα της πολεμική του προσπάθεια.

«Μια τέτοια νίκη είναι δυνατή με την πλήρη αλληλεγγύη ολόκληρης της χώρας μας στον στρατόμας, καθώς την κινητοποίηση της κρατικής οικονομίας».

Η βιομηχανία πρέπει να αναγκαστεί αμέσως να εξυπηρετήσει στρατιωτικούς στόχους, σημείωσε.

«Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του Ρογκόζιν έρχονται ενόσω μπαίνουν στην τελική ευθεία οι πρόβες για την αυριανή παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα, με πυρηνικά όπλα να περνούν στην Κόκκινη Πλατεία λίγα μέτρα μακριά από το Κρεμλίνο.

Χρησιμοποιώντας μια λέξη που απαγόρευσε ο Πούτιν σε σχέση με την Ουκρανία («πόλεμος»), ο Ρογκόζιν συνέχισε λέγοντας το εξής: «Αυτός είναι ένας πόλεμος για την αλήθεια – και το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος».

Επέμεινε, δε, ότι «η ίδια η ύπαρξη μιας χωριστής Ουκρανίας από τη Ρωσία θα τη μετατρέψει αναπόφευκτα σε αντι-ρωσικό εφαλτήριο της Δύσης για να γίνονται επιθέσεις εναντίον του λαού μας.

«Γι’ αυτό αυτό που ονομάζουμε Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση υπερβαίνει κατά πολύ την αρχική της έννοια και γεωγραφία».

Επεσήμανε επιπλέον ότι το ΝΑΤΟ είχε εμπλακεί σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων, χρησιμοποιώντας του Ουκρανούς στρατιώτες για να πολεμούν χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αποτελούν αναλώσιμα υλικά για το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι οι μόνοι χειριστές που έχουν εκπαιδευτεί από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και που πιέζουν τους μοχλούς και τα κουμπιά των όπλων του ΝΑΤΟ», προσέθεσε.

Ο ίδιος πάντως προέβη σε μια δήλωση που αντιβαίνει στο βασικότερο αφήγημα του Πούτιν. «Δεν πολεμάμε τους Ναζί στην Ουκρανία», είπε συγκεκριμένα ο Ρογκόζιν.

«Απελευθερώνουμε την Ουκρανία από την κατοχή του ΝΑΤΟ και απομακρύνουμε τον χειρότερο εχθρό από τα δυτικά μας σύνορα», συμπλήρωσε.