Ρώσοι κτηνίατροι υπέβαλαν σε επιτυχή επέμβαση μια… κατσαρίδα

Κάθε ζωή είναι πολύτιμη για έναν κτηνίατρο που αγαπάει τη δουλειά του και τους ασθενείς του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια ομάδα ειδικών σε κτηνιατρική κλινική στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, που υπέβαλαν πρόσφατα σε επιτυχή επέμβαση μια… κατσαρίδα, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Μπορεί το συγκεκριμένο έντομο να προκαλεί αηδία στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, όμως για κάποιους αποτελεί αγαπημένο κατοικίδιο. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που ο ιδιοκτήτης της εν λόγω ασθενούς, μιας τεράστιας κατσαρίδας της οικογένειας των Βλαβεριδών, που προέρχεται από τη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής, απευθύνθηκε στους ειδικούς για να σώσει το ζωάκι του, όταν κινδύνεψε η ζωή του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι πιθανότατα θα ήταν πιο εύκολο και φτηνό για τον ίδιο να προμηθευτεί μια άλλη κατσαρίδα για να την αντικαταστήσει.

Η κατσαριδούλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ρωσικού μέσου, ανήκει στο είδος Archimandrita, που φτάνει τα οκτώ εκατοστά όταν ενηλικιωθεί. Η «ασθενής» είχε παρουσιάσει μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της, με αποτέλεσμα το «κουκούλι» μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι απόγονοί της να μην εισέρχεται στο σώμα της, όπως είναι το φυσιολογικό. Το γεγονός ότι παρέμενε εκτός του σώματός της, εξέθετε την κατσαρίδα σε μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης. Έτσι οι κτηνίατροι αποφάσισαν να υποβάλλουν την κατσαρίδα σε αναισθησία και να αφαιρέσουν από το εξωτερικό «κουκούλι» την κάψα με τα γονιμοποιημένα αβγά, για να μπορέσει στη συνέχεια το σώμα της κατσαρίδας να το απορροφήσει.

Η επείγουσα επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι γιατροί, περήφανοι για το έργο τους πόσταραν φωτογραφίες από την επέμβαση και την μικρούλα ασθενή τους στη σελίδα της κλινικής στο Vkontakte.

To έντομο έχει πλέον επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. «Ευχόμαστε τα καλύτερα σε αυτήν την… καλλονή», έγραψε το προσωπικό της κλινικής στην ανάρτησή του.

katsarida
ΚΟΣΜΟΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΡΩΣΟΙ, ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!