ρωσία-στείλτε-τον-πούτιν-στο-μέτωπο-1073622
ΚΟΣΜΟΣ | 23.09.2022 | 14:28

Ρωσία: «Στείλτε τον Πούτιν στο μέτωπο» ζητούν διαδηλωτές στη Μόσχα

Ρωσία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις Ρώσων πολιτών σε διάφορα σημεία της χώρας, από την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε «μερική επιστράτευση» την Τετάρτη, ώστε να ενισχύσει τη φύλαξη των κατεχόμενων εδαφών στο Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία.

Κόσμος βγήκε στους δρόμους της Μόσχας, φτάνοντας μερικά χιλιόμετρα από την προεδρική κατοικία, για να εκδηλώσει την αντίθεσή του στο νέο διάταγμα, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, διακρίνονται διαδηλωτές να φωνάζουν «στείλτε τον Πούτιν στο μέτωπο».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, το Ουλάν-Ούντε στη ρωσική Άπω Ανατολή, καθώς και το Χαμπαρόφσκ και το Γιακούτσκ.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.300 συλλήψεις διαδηλωτών, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον Ρώσο πρόεδρο, οι οποίοι, μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, θα σταλούν υποχρεωτικά στο ουκρανικό μέτωπο.

Την ίδια στιγμή, ένα ψήφισμα στη ρωσική γλώσσα κατά της επιστράτευσης, με τίτλο «Κατά της μερικής και ολικής κινητικότητας», που δημιουργήθηκε στο change.org, είχε συγκεντρώσει την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα Πούτιν, πάνω από 140.000 υπογραφές.