ρωσία-προαναγγέλλει-επιθέσεις-σε-κυβ-996558
ΚΟΣΜΟΣ | 01.03.2022 | 16:53

Ρωσία: Προαναγγέλλει επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια – Οι άμαχοι εγκαταλείπουν το Κίεβο

Επίθεση στο κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και ενός κέντρου πληροφοριών στο Κίεβο, προανήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Απευθύνθηκε,δε, στους κατοίκους που ζουν κοντά σε πύργους επικοινωνιών να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

«Για να αποτρέψουν ενημερωτικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας, (οι ρωσικές δυνάμεις) θα χτυπήσουν τεχνολογικές εγκαταστάσεις της SBU και του 72ου Κέντρου Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (PSO) στο Κίεβο. Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που εμπλέκονται από Ουκρανούς εθνικιστές σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και κατοίκους του Κιέβου, που ζουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», αναφέρει το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, μετά και τις δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τη ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων να βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα, Ουκρανοί επιχειρούν μαζικά να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό τον φόβο μίας ευρείας κλίμακας ρωσικής εισβολής.

Ο δήμαρχος του Κιέβου λέει ότι ο «εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα» της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το CNN, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε την Τρίτη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι «ο εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας», προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός «ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το Κίεβο».